Fokus

Svårt att hålla fokus på annat än den där fakturan från CSN som ska trilla ned i brevlådan. Så fort jag har den och har lagt upp en plan för hur det ska betalas så lovar jag att uppdateringarna ska bli bättre.

Jag är en planeringsmänniska och därför blir det jobbigt för psyket när jag inte har färdigt med det ännu.
I övrigt så går köpstoppet bättre än förväntat. 
Fick behålla allting som jag beställt hem men sedan dess har det verkligen varit stopp så nu ska det bli otroligt intressant att se hur mycket jag kan spara på detta.

Kan berätta att Freja varit på kontroll hos tandläkaren men hon vägrade att öppna munnen. Tandläkaren försökte med det mesta men vill inte barnen så var det ingen big deal. Vi har ju slutat med napp och borstar tänderna både morgon och kväll så det fanns ingen oro heller.


Vår stora tjej har också varit på lite försenad 3 års kontroll på BVC. 90 cm och ca 12,5 kg. Hon pratade som tusan och fick en MVG-stämpel i rumpan. Är det okej att vara stoltast i världen över att sköterskan säger att Freja redan visat på att hon klarar allt som kommer på 4 års kontrollen? Det är så fascinerande att se hur vår minimänniska hela tiden bygger på sin personlighet med fler underbara egenskaper.Här hemma så är det att spela med P som är favoriten just nu samt att se på Harry Potter. Vet inte hur vettigt(ovettigt) det var att låta henne titta på första men hon ville se den fler gånger även tvåan. Hon sitter och hejar på Harry Potter med stor inlevelse men vi har satt gränsen vid att hon bara får se dom i sällskap med oss.


Nej nu ska jag fredagsmysa vidare.
Imorgon är det dop för Frejsters kusin Kian.

Det kom ett brev med posten

Ni vet när det trillar in ett brev som en öppnar och plötsligt känns det som om att världen förvsvinner under ens fötter? Har varit med om det en gång tidigare och det var när jag fyllde 18 och då var det inte mitt eget fel att det skedde.

Nu var det iaf så att jag fick inkomstuppgifter från CSN som visade på att jag tjänat för mycket pengar under 2015. Det kan omöjligt stämma tänkte ju jag eftersom jag jobbat så lite och hade god marginal upp till gränserna som de har. Dock var det ju så att 2015 så sålde vi vår bostadsrätt och gjorde en fin vinst. Den vinsten var vi självklart glada över och den gjorde ju att vi kunde lösa hela kontantinsatsen på huset samt bygga upl ett rejält sparande. För mig fanns det inte en tanke på att den skulle räknas in i min inkomst det äret.
Det är mitt eget fel och det står jag för men paniken slog till direkt och jag ringde upp CSN för att få höra hur jag ska göra.
Det är drygt 75.000 för mycket jag fått och av den summan ska de ha tillbaka 60% direkt i ett såkallat återkrav. Det kommer gå att dela upp betalningen dock så är räntan på runt 3% men det får jag ta helt enkelt.

Detta svider så in i bomben men efter att ha samtalat och gått igenom ekonomin här hemma så har vi konstaterat att jag lägger alldeles för många tusenlappar i månaden (japp, i månaden) på att shoppa onödiga saker i form av kläder och inredning. Jag måste helt enkelt sluta och detta återkrav gör ju att jag inte kommer ha någt val eftersom vi även börjat planera för FET till hösten. 

Nästa månad kickar min utmaning igång. Det ska bli ett köpstopp med undantag för om det är något som absolut behövs men isåfall ska det försöka fyndas.
Jag ska se detta som något positivt som jag ska klara av med bästa möjliga resultat och jag känner mig ändå taggad.
Det kommer svida lite när beställningen från Mini rodinis släpp trillar in här hemma för jag har lovat att skicka tillbaka allt (beställde alldeles för mycket).
Nu jäklar kör vi!


Visa fler inlägg