Sedan sist

Livet rullar på och det är när man lämnar in semesterlappen på förskolan som man inser att sommarledigheten är närmare än någonsin. Freja längtar mest till den 19 juni för då kommer Vaiana ut i butikerna. Vi har hunnit med att se den tre gånger på bio och den är fortfarande lika bra.

Vi har varit väldigt förskonade från sjukdomar sedan jul men i början av förra veckan så hittade jag en lus i Frejas hår. Det har gått löss på hennes förskola så himla länge men tidigare har jag inte hittat något. Nu stod vi redo i hallen efter alla morgonbestyr och skulle bara dra borsten genom håret när jag hittade ohyran. Nu har hela familjen gjort två behandlingar så nu är det färhoppningsvis över.


Vi har hunnit hänga lite med A och Signe. Tänk att lilla Frank snart kommer och fyller på deras familj. Så himla häftigt. Längtar verkligen efter att Få uppleva samma sak, känner hur det blir en större och större syskonlängtan för oss alla här hemma.

Det är fascinerande ändå att Freja också är så sugen, ni vet att hon blir som helt drömsk när hon ser små bebisar och kan säga saker som "titta mamma vilken fin bebis, en sån önskar jag mig". Tror verkligen att hon kommer bli en fantastisk och omtänksam storasyster en dag.


En ny favoritsyssla som vi ägnar våra lördagar åt är familjejympa på Friskis och Svettis. Riktigt skoj att få dansa och röra sig tillsammans.

Nu när våren förhoppningsvis är här på riktigt så har vi också besökt bergen i staden. Södra berget och Tarzanstigen.

Samt Norra berget med djuren och lekparken.

Idag är pappan i huset ute på äventyr och imorgon ska hela familjen på party då min bonusmamma fyller 50.


Avslutar med en bild som gör mig varm i hjärtat. Min fina skatt och hennes älskade lurviga vän som sover så gott tillsammans.

Räkning och påskledigt

Sådär, räkningen har nu trillat ned i brevlådan och summan blev mindre än väntat vilket ändå känns skönt. 36.000:- som ska betalas in senast sista april. Köpstoppet har ju gett resultat så vi betalar av hela summan direkt och tar lite från sparkontot så får jag föra över lite dit några månader framåt för att kompensera för den här förlusten.

Med den planen klar så kan jag nu ha fokus på andra saker och tur är väl det. Nu har vi kickar igång sista kursen innan sommarlovet i skolan vilket innebär att jag och två studiekamrater håller på skriver en forskningsplan och förbereder för b-uppsats. Det kräver sin tid kan man säga.

Frejas kusin Kian har blivit döpt och vi fick vara med och dela den fina dagen.

Vi har också hängt med Frejas nya tremänning. Behöver jag ens säga att Freja är sjukt sugen på att bli storasyster?

Hon vet ju dock att vi måste till doktor Prick för att få ett bebisfrö (tack bästa barnboken!) men hon önskar sig mest att "bli storasyster och få en riktigt häst".


Vi har tränat på att cykla. Första gången vi tog fram cykeln ur förrådet så kunde hon inte trampa men övning ger färdighet och nu kan hon trampa omkring alldeles själv även om tålamodet tryter ibland.

Ny hjälm måste dock införskaffas, lika bra jag skriver det så slipper någon lämna den kommentaren.


Här hemma njuter vi av att vara påsklediga alla tillsammans.
Har haft besök av fler ur familjen som lämnat påskägg och umgåtts, skönt att få tid till sånt.
Freja fick Apbingo av sin gudmor och hennes familj så det ska gärna spelas flera gånger om dagen. 
Så kul att spela spel tillsammans ju!

Jag hoppas att ni alla har det bra och får njuta av lite ledighet.

Glas påsk på er!

Visa fler inlägg