Första bion

Ja men livet utan gallblåsan flyter på.
Idag är första dagen som jag knappt tagit smärtstillande och ändå känner mig bra. Råkade slita bort ena sårtejpen förut vilket inte var så mysigt men snabbt på med nytt bara.

Helgen har swishat förbi i rasande fart.
P och Freja hjälptes åt att skotta medan jag hejade på.
Det hade kommit rätt mycket snö under natten.

På lördagen hann jag och Frejster med en snabb shoppingrunda med våra vänner.

Materiell lycka från PoP; deras nya snurrklänning och matchande tights fick följa med hem från Birsta.

Sedan var det ju dags för biobesöket.
Så himla roligt eftersom hon inte alls hade någon som helst aning om vad bio innebär.
Hon blev räckte stolt fram sin lilla filmbiljett till killen i trappan och satt nöjd med sin popcorn i stolen.
När lamporna slocknade började hon ropa att det skulle bli Baymax men sedan rullade Alfons igång.
Hon har inte sett det innan men det verkade funka för vi såg hela visningen vilket var 3 olika filmer på ca 40 minuter tillsammans. Alldeles lagom för alla barnen där inne. Hon surrade en del emellanåt men annars var det inga problem. Vi kommer absolut göra detta fler gånger.

Nu har hon precis somnat. Verkar vara en liten förkylning på gång. Natten mot igår fick hon krupp så då blev det rätt många uppvak och lite oroliga föräldrar men vi tog oss igenom det. Nu hostat hon och är lite slemmig så vi får se om det blir någon sömn.

Jag är ledig tom onsdag. Läkaren sjukskrev mig egentligen veckan ut men visst måste man kunna börja jobba när nan känner för det? Måste läsa på FKs hemsida lite..

Utan gallblåsan

Wohoo! Operationen gick fint trots att jag hade lite dödsångest kvällen innan.
Fick kliva upp 6 för att tvätta av kroppen och sedan skjutsade P mig till sjukhuset. Frejster fick vara hemma med sin mormor.
Som tur var så blev jag den första operationen så jag blev inkallad för lite klottrande på magen och genomgång av vad som skulle ske. Sedan var det bara att svida om till den härliga sjukhusklädseln.
Sövdes ned vid 8 och vaknade upp igen klockan 10.
Blev rätt blodigt där ett tag när ena såret började läka igenom förbandet.

15 så hämtade P mig och jag fick åka hem. Läkaren sa att det varit många lömska småstenar men att han fått bort alla han kunde hitta samt att gallblåsan gick att få bort utan problem.

Idag har jag nog varit mer aktiv än jag borde ha varit för jag är riktigt mör just nu. Har sån hemsk värk i axlarna men det är tydligen en vanlig biverkning av koldioxiden som de fyller kroppen med under operationen.
Freja tycker att mina plåster är lite läskiga men klappar ändå ömt på dom och är lite bekymrad över mina besök hos doktorn men nu blir det ju förhoppningsvis inga mer besök.

Imorgon är P ledig och eftersom snön vräker ned utanför så blir det nog en fredag som spenderas utomhus.
På lördag ska vi testa att gå på bio med Frejster för första gången, spännande och mysigt.


Nyhet

Leos lekland har öppnat upp portarna här i Sundsvall och det är bättre än bäst kan man säga. Blev ett årskort vilket innebär att vi kommer vara flitiga besökare.
Kung att vi har gångavstånd till stället också!


Imorgon ska jag operera bort gallblåsan.
Börjar bli rätt så nervös.. Hatar att släppa kontrollen. Allt ska förhoppningsvis flyta på som planerat så jag också kommer hem under morgondagen.
Tjing!
Visa fler inlägg