Uppdatering

Uppdaterar er lite. Vid 11 tiden idag så fortsatte min vidriga smärta, ja den var det värsta jag upplevt och den började öka i styrka. Fick så ont att paniken kom. Jag var livrädd att jag skulle svimma. Blev hämtad av en ambulans och fick åka med blåljus in till akuten. Trots att jag är gravid så bestämdes att jag skulle få starka smärtstillande medel. Fick göra massor med undersökningar och fick ännu en gång bekräftat att barnet mår bra. Fick se det fina hjärtat flimra på ultraljudet.
Det har varit svårt för läkarna att komma fram till vad som är felet som orsakar smärtan. De säger dock inte samma saker som läkaren sa under natten utan de hävdar att det kan vara ett njurstensanfall. Det kan också vara tjocktarmen som är väldigt irriterad. Har fått legat på sjukhuset hela dagen men nu fick jag äntligen åka hem. De vill inte ge mig mer smärtstillande utan nu är det alvedon som gäller och röntgen vill de inte genomföra eftersom jag är gravid.
Det är inte direkt så att jag överdrivit min smärta så som vissa verkar tro. Detta är inget jag tycker är spännande på något sätt, snarare tvärtom.
Nu ska jag vara uppmärksam på feber eller mer kraftiga smärtor för då ska jag tillbaka till sjukhuset.

Vecka 7 (6+2)

Fyfan vilken hemsk natt jag har haft.
Kan ju börja med att säga att jag är ensam hemma för P är borta med jobbet i en annan stad och kommer tillbaka idag på eftermiddagen. Jag var så nöjd och glad efter gårdagen och somnade som en stock vid 22. Vaknade klockan 23 av att jag hade så fruktansvärt ont i magen. Gick på toa och var säker på att jag skulle mötas av blod.. Inget blod men hemskt ont.
Jag tänkte flera gånger att den här lyckan är över nu.
Tog alvedon och lade en värmekudde på magen men låg ändå och kved i smärtor och till slut fick jag panik!
Ringde mamma som fick köra mig till akuten. Kände hur jobbigt det var att behöva säga att "jag är gravid och har galet ont i magen".
Alla proverna såg bra ut och jag fick göra VUL. Läkaren kunde se att graviditeten satt rätt i livmodern, han påpekade att de har stenåldersmaskiner på akuten men att han tyckte sig se hjärtslag. Han kunde se att äggstockarna var något förstorade, 7cm, men inget som ska orsaka smärtan och så har jag fortfarande lite vätska i magen. Han kunde faktiskt inte säga precis vad som gör så förbannat ont men han tyckte att det verkade som att det är muskulaturen i min bukvägg och att den kan töjas pga att det växer sedan pratade han även om kraftiga ligamentsmärtor.
Inte så mycket klokare men glad över att veta att bebis verkar må bra så ligger jag i sängen hemma. Har fortfarande väldigt ont och det skrämmer mig men jag hoppas på att det ska gå över snart..

Vecka 7 (6+1)

Vill börja med att tacka för att ni snällt delar med er av era erfarenheter. I den här världen känns det som att gynundersökningar, flytningar, blödningar, sex och avföring inte alls är konstigt att prata om. Det är underbart att man kan hjälpa varandra.
Vi har surrat och bestämt oss för att vänta tills den 14e juni då vi ska på VUL och kan prata med TF och få lite lugnande ord och råd.
 
Idag har jag haft en supermysig dejt med min A. VI har surrat, fikat och shoppat lite. Det var supermysigt! Fick även en jättefin present av henne. Bebisens första kläder <3
Tack finaste vännen!
 
Imorgon är det hälsosamtal hos BM. Ska bli spännande att få uppleva det för första gången.
 
Visa fler inlägg