Första öroninflammationen

Ja men då kan vi bocka av den!
Hon har klagat på öronen sedan i torsdags men efter samtal med 1177 så kom vi fram till att försöka avvakta, ge nässpray, smärtstillande och höja sängen. Inatt har hon tryckt fingret i örat och gråtit i sömnen så jag bokade en tid på VC.
I det vänstra örat såg läkaren en inflammation och i det högra var det en rejäl vaxpropp så där gick det inte att se något alls.
Han tyckte att hon haft ont länge och eftersom han inte heller kunde bedömma om det var en dubbelsidig inflammation så skrev han ut Kåvepenin så nu kör vi på det i 5 dagar samt någon olja som ska droppas i högra örat och lösa upp proppen.
Snart på banan som sagt.Inte längre på banan

Tre dagar på denna vecka höll vi oss på rätt bana.
På tisdagen så var det gala i form av framtidsmyran. Riktigt roligt att få klä upp sig, äta god mat och se min fantastiska vän och kollega få titeln som årets förskollärare.

Natten mot torsdag så var Freja lite grinig och det visade sig mot morgontimmarna att hon fått feber. P hade något viktigt möte på jobbet så jag  fick ta VAB. Freja hann inte mer än äta en slurk välling så kräktes hon i soffan och på golvet.
Som tur är så har det inte kommit med spya men febern är rätt hög så det kan ju vara den som gjorde att hon spydde. Oavsett så är vi isolerade hemma och spenderar massor av tid i soffan.
Som tur är har vi många bra filmer och Freja har utökat från bara någon film till att titta på alla filmer med Minionerna, Toy story och Draktränaren. Idag såg vi till och med på Lejonkungen men det resulterade ju mest i att hon blev förvirrad över att jag satt och bölade för att Mofasa dör..

Hoppas ni andra har en kryare helg än oss, snart ska vi vara på benen igen!

Vi är på banan igen

Vi är äntligen friska och krya här hemma, eller inte P men jag och Frejster. Stackars P är helt utslagen så som man kan bli av en mancold..

Igår när han var dålig och vädret var underbart så tog jag Frejster på ryggen och så vandrade vi iväg till Ica Maxi.
Behövde inhandlad lite grillmat. Kommer nog bli standard här hemma nu när värmen kommer.
Längs vägen hittade vi årets första Tussilago.


Majsen är nog det bästa Freja vet med grillat.
Sedan blev det lite mys på soffan, svårslagen lördag med andra ord.

Idag har det varit ännu en fantastisk vårdag så vi har oljat in altanen samt besökt ridskolan. Barnridningen på söndagar är en stor höjdpunkt för Freja.
Hon var väldigt bestämd med att hon ville rida samma häst som sist och det gick bra.
När de som ville fick prova trava så sa hon först nej men sedan ville hon ändå testa. När hästen ökade takten och hon skumpade omkring så började hon skratta högt. Ren och skär lycka bara och det gör det värt att vi sedan fick promenera hemåt och sanera oss totalt.

Freja fick även hem en försenad födelsedagspresent idag. Nya Ikeaköket som redan är en självklar del av hennes lekrum.

Imorgon ska hon på förskolan igen och jag ska ha en pluggdag. Är en del att ta igen nu faktiskt men det brukar inte vara några problem.
Kommande veckan bjuder ju även på gala. Ska bli riktigt kul att få mysa med kollegorna och klä upp sig.

Visa fler inlägg