Första öroninflammationen

Ja men då kan vi bocka av den!
Hon har klagat på öronen sedan i torsdags men efter samtal med 1177 så kom vi fram till att försöka avvakta, ge nässpray, smärtstillande och höja sängen. Inatt har hon tryckt fingret i örat och gråtit i sömnen så jag bokade en tid på VC.
I det vänstra örat såg läkaren en inflammation och i det högra var det en rejäl vaxpropp så där gick det inte att se något alls.
Han tyckte att hon haft ont länge och eftersom han inte heller kunde bedömma om det var en dubbelsidig inflammation så skrev han ut Kåvepenin så nu kör vi på det i 5 dagar samt någon olja som ska droppas i högra örat och lösa upp proppen.
Snart på banan som sagt.#1 - - Anonym:

Min BVC-läkare sa att 9 av 10 öroninflammationer läker ut av sig själv. Penicillin gör mer skada (immunförsvaret, magen) än nytta, så det är lika bra att avstå. Har två barn och har bara gett penicillin då tre av fyra familjemedlemmar hade halsfluss. Öroninflammationerna, liksom bihåledito har kroppen fått ta hand om.

Svar: Ja man ska väl helst undvika Penicillin men eftersom hon hade haft ont länge och dessutom möjligtvis har dubbelsidig öroninflammation så ville de behandla den så jag litar på deras råd och nu är hon äntligen smärtfri igen ☺️
None None

#2 - - Emelie:

Stackars Freja :( hoppas hon blir bättre snart :)