En månad

Ja men då har Ralf passerat en månad och vi tycker verkligen att han redan känns större och mer medveten om sin omgivning.
(null)

(null)

(null)
Han är en rejäl kille som är riktigt glad i maten och det ska bli intressant att se hur stor han har blivit när det är dags för läkarbesök nästa vecka.

Freja växer också för varje dag som går. Hon har ju verkligen blivit större sedan hon tog sin an rollen som storasyster.
(null)

(null)

Inte nog med det så har hon ju också gått och tappat som första mjölktand.
Det började tidigare under sommaren med att hon sa att hon hade ont i en tand. Då vi sa att vi kanske behövde besöka tandläkaren så hävdade hon att det onda var borta., en dag säger hon att "jag tror tanden är lös mamma" och jag känner skeptiskt efter och till min förvåning är det rejält lös.
Hon var så stolt över den lösa tanden och efter någon vecka vid middagen hängde den bara i en bit tandkött och hon ber mig att dra lös den så hon ska kunna äta. Lite obehagligt men vad gör man inte.
Nu är det alltså en liten glugg men det är redan en tand som är på väg att spricka igenom. (null)


Värmen den här sommaren.. man ska väl inte klaga men det är inte det smidigaste med en liten knodd. Vi hänger mycket på stränder och gör saker men ibland blir han verkligen kokhet.
Han har en del hormonplitor sedan han föddes och de blossar upp värre och han får värmeprickar över bröstkorgen. Det är inte lätt att hålla han sval men med mycket vätska och skugghäng så får han vara med på det mesta.
(null)

(null)

(null)

Har också sett till att Freja ska få lite mammatid den här sommaren och utöver allt lekande och så på hemmaplan så tog vi en kväll med Samir & Viktor samt biobesök med kompisar. (null)

(null)

(null)

Freja har varit ledig i snart 2 månader från föris och har drygt 1 månad kvar av ledighet.
Hon har börjat längta efter sina vänner och den nya avdelningen som hon ska börja på. Det har varit lite av mitt mål att hon själv ska vilja gå tillbaka dit när det är dags och det tror jag att hon kommer vilja.
Nu ska vi dock njuta färdigt av den här sommaren innan det är dags att hitta nya rutiner för den här utökade familjen. 

3 veckor

Imorgon blir vår yngsta tre veckor.
Tiden rullar på och jag känner att det är så mycket som inte riktigt hinns med. Måste köpa färg och göra hand och fotavtryck innan han växer för mycket.. Måste köpa en sån där fylla-i-bok och fixa en spara låda för hans saker. Allt sånt där gjordes direkt till Frejster men nu tickar tiden på.
Vi har i varje fall hunnit med att skicka in en bild till tidningen som var med idag. (null)

I onsdags hade vi första vägningen och mätningen på BVC.
52 cm (+2cm)
3954 g (+442g)
Magen verkar fortfarande krångla en del men han växer som han ska och det är ju bra.

Jag spenderar en del nätter på soffan för att Freja ska kunna sova gott och få lite bättre sömn. Funkar ändå helt okej än så länge även om energin är rätr låg vissa dagar.
Vi har en månad kvar att vara lediga hela familjen och Freja är ju ledig med mig till september så vi kanske hinner komma in i ett bra lunk tills dess.

Annars är det lite tufft med den här supervärmen. Fantastisk sommar vädermässigt men lite tufft med en nyfödd och att inte få bada ännu.
Tycker att avslaget varit sparsamt den här gången men det är inte över ännu och det skulle vara så skönt att få svalka sig med ett dopp när vi hänger utomhus.
(null)

(null)

Träningsmässigt så kör jag på med lite lättare övningar varje dag.
Har tappat 10 kg sedan förlossningen men har typ 10 kg kvar att gå ned innan jag är där jag vill vara och där vi började innan jag körde igång med syskonförsöket.
Känner mig dock riktigt pepp på att hitta en bra träningsrutin men vill njuta av sommaren och familjen helt först.

Snart 2 veckor

Tiden rullar på i vanlig ordning och man börjar vänja sig vid att sömnen inte riktigt är som den brukar.
Tycker inte att vi ska klaga för vanligtvis äter Ralf 3 gånger under natten men det är en del stånk och gnäll pga gaser och lilla magen.
Har ju bytt från Nan HA till vanliga PRO 1 eftersom han var helt lös av den vi startade med och det är ändå bättre nu än det var innan.
Vill ge hans mage en chans att ställa om sig också.
(null)

Freja är fortfarande nöjd över att vara storasyster även om det ibland kan komma en del frågor om Ralf, "varför måste ni vara med Ralf hela tiden?" Eller när mommo sa att Freja gärna kunde sova hos henne "vill inte ni att jag ska sova med er?".
Vi ger henne så mycket kärlek som det bara går och ändå känns det som att hon blivit så självständig. Går in på sitt rum och stänger dörren för att få leka "i lugn och ro".
(null)

(null)

Lilla Relfen kunde fasiken inte ha fått en bättre syster.

Idag hade vi återbesök för att kolla hörseln på vår kille. Fick äntligen godkänt på båda öronen så nu kan vi lägga den oron åt sidan.

Jag har kört igång med mammamage-appen och några övningar med gummiband som ska stärka upp kroppen efter en graviditet. Ska köra varje dag utom lördagar har jag tänkt tills jag känner mih starkare och kan öka på. Känner att kroppen behöver få sin tid och att jag kan bli lite mör i bäckenet om jag rört mig mycket.
Längtar efter att få köra ett rejält pass faktiskt men det får nog dröja ett tag.
Visa fler inlägg