3 veckor

Imorgon blir vår yngsta tre veckor.
Tiden rullar på och jag känner att det är så mycket som inte riktigt hinns med. Måste köpa färg och göra hand och fotavtryck innan han växer för mycket.. Måste köpa en sån där fylla-i-bok och fixa en spara låda för hans saker. Allt sånt där gjordes direkt till Frejster men nu tickar tiden på.
Vi har i varje fall hunnit med att skicka in en bild till tidningen som var med idag. (null)

I onsdags hade vi första vägningen och mätningen på BVC.
52 cm (+2cm)
3954 g (+442g)
Magen verkar fortfarande krångla en del men han växer som han ska och det är ju bra.

Jag spenderar en del nätter på soffan för att Freja ska kunna sova gott och få lite bättre sömn. Funkar ändå helt okej än så länge även om energin är rätr låg vissa dagar.
Vi har en månad kvar att vara lediga hela familjen och Freja är ju ledig med mig till september så vi kanske hinner komma in i ett bra lunk tills dess.

Annars är det lite tufft med den här supervärmen. Fantastisk sommar vädermässigt men lite tufft med en nyfödd och att inte få bada ännu.
Tycker att avslaget varit sparsamt den här gången men det är inte över ännu och det skulle vara så skönt att få svalka sig med ett dopp när vi hänger utomhus.
(null)

(null)

Träningsmässigt så kör jag på med lite lättare övningar varje dag.
Har tappat 10 kg sedan förlossningen men har typ 10 kg kvar att gå ned innan jag är där jag vill vara och där vi började innan jag körde igång med syskonförsöket.
Känner mig dock riktigt pepp på att hitta en bra träningsrutin men vill njuta av sommaren och familjen helt först.

Snart 2 veckor

Tiden rullar på i vanlig ordning och man börjar vänja sig vid att sömnen inte riktigt är som den brukar.
Tycker inte att vi ska klaga för vanligtvis äter Ralf 3 gånger under natten men det är en del stånk och gnäll pga gaser och lilla magen.
Har ju bytt från Nan HA till vanliga PRO 1 eftersom han var helt lös av den vi startade med och det är ändå bättre nu än det var innan.
Vill ge hans mage en chans att ställa om sig också.
(null)

Freja är fortfarande nöjd över att vara storasyster även om det ibland kan komma en del frågor om Ralf, "varför måste ni vara med Ralf hela tiden?" Eller när mommo sa att Freja gärna kunde sova hos henne "vill inte ni att jag ska sova med er?".
Vi ger henne så mycket kärlek som det bara går och ändå känns det som att hon blivit så självständig. Går in på sitt rum och stänger dörren för att få leka "i lugn och ro".
(null)

(null)

Lilla Relfen kunde fasiken inte ha fått en bättre syster.

Idag hade vi återbesök för att kolla hörseln på vår kille. Fick äntligen godkänt på båda öronen så nu kan vi lägga den oron åt sidan.

Jag har kört igång med mammamage-appen och några övningar med gummiband som ska stärka upp kroppen efter en graviditet. Ska köra varje dag utom lördagar har jag tänkt tills jag känner mih starkare och kan öka på. Känner att kroppen behöver få sin tid och att jag kan bli lite mör i bäckenet om jag rört mig mycket.
Längtar efter att få köra ett rejält pass faktiskt men det får nog dröja ett tag.

Känslor

Alltså de känslostormar som man kan drabbas av efter en graviditet är inte att leka med.
Det svallar rejält och ibland kan tårarna börja rinna utan att jag riktigt kan förklara varför.
Det som påverkar mig mest just nu är Frejster.
Känner mig otillräcklig samtidigt som hon inte egentligen verkar lida av att jag inte har samma tid för henne.
Hon leker på massor för sig själv och får fullt fokus av alla fina människor omkring oss men ändå gnager ett dåligt samvete på.
(null)

(null)

Ralf har varit lite missnöjd de senaste nätterna. Hans mage verkar vara i lite obalans och han bajsar vatten.. det hör juninte direkt till vanligheterna när man ger ersättning så nu har vi köpt en annan sort och ska testa om det blir bättre.  Sömnbristen gör att jag får ännu sämre samvete och vår fantastiska unge är så förstående och klok hela tiden vilket gör att jag blir ännu mer blödig.

Idag var det återbesök på sjukhuset.
Ralf har inte klarat av hörselkontrollen. De säger att det vanligtvis beror på fosterfett i hörselgångarna men som det ser ut just nu så hör han alltså ingenting. Vill inte tänka mer på det förrän vi vet mer och jag litar på de på sjukhuset när de säger att vi inte ska oroa oss. På lördag ska vi dit för att göra ännu en mätning.
Han hade iaf gått upp lite i vikt och väger nu 3550.

När jag lämnade avdelningen så går man ju genom BB och återigen så slog känslorna till. Blev helt tårögd av tanken på att jag nu är klar med detta. När jag var i förlossningsrummet så minns jag att jag sa "varför gör man detta igen?" när smärtorna var som värst men när man är klar så är det ju en av de mest fantastiska upplevelser man kan vara med om. Känslan av att klara av det liksom.
Jag ska bjuda på några av bilderna från förlossningen. Ska sätta ihop alla till en fin fotobok och det kommer vara ett sånt fint minne att få spara.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är så fint att kunna ta del av detta utifrån. Blir som ett helt annat perspektiv än den där egna bubblan som jag går in i när jag har ont.

Nu ska jag mysa lite med Ralf innan det är dags att krypa till sängs.
Håll tummarna för att vi får en bättre natt.


Visa fler inlägg