Hon och jag

Ja men då är Ps sista semesterdag här men jag och Frejster ska få fortsätta att njuta av ledighet i två veckor till. Jag kan nog ärligt säga att detta är den bästa semestern jag har haft. Har kunnat koppla bort både skola och jobb helt och bara fokuserat på att njuta av all tid tillsammans med människor som vi tycker om.

Alltså ser ni vilka fantastiska minnen vi får med oss. Allt finns inte med på bild heller. Jag blir helt varm i hjärtat.

Vi har fått en ny familjemedlem.. Vi började med att få hit han för att han skulle "hälsa på". Både jag och P är ju allergiska och vi var medvetna om att det är ett lotteri och därför ville vi inte ge Freja falska förhoppningar men iaf så är Bulten en 3 årig mysig kissemiss som nu varit här lite mer än 2 veckor och han får oss inte att må kasst så han ska få stanna.
Behöver jag säga att Freja är överlycklig?

Han är helt fantastisk. Snäll mot oss alla och gosar mer än gärna.

Vi har firat min fantastiska sambo som fyllt 30 år. Stora killen. Blev en stor tacobuffé för våra familjer.

Måste få med att Freja nu är helt och hållet är blöjfri. Har ju gått helt smärtfritt. Från att ha haft en tjej som totalt ratat pottan till att en dag inte vilja ta på blöjan. När hon kläckte dom orden så tänkte jag att det var vår chans. Jag har inte velat tjata alls om detta utan det får ta den tid det tar och det ska komma från henne. Nu kissas och bajsas det i toaletten och jag kan knappt minnas när jag bytte blöja på henne sist.

Hoppas ni alla har en härlig sommar. Vädret har ju verkligen varit över förväntan och det får gärna fortsätta visa sin bästa sida de sista två veckorna.

Semestertripp

I söndags gick vi till sängs med ett alarm som drog igång klockan 3. Rätt trötta var vi men bilen var färdigpackad så vi packade bara in familjen och jag körde ned till Stockholm på en väldigt lugn E4.
Freja fortsatte gott att sova men blev pigg när vi anlände till huvudstaden och hon fick se den stora båten som vi skulle åka med till Åbo.

En 12 timmars resa som fylldes av massor av lek i deras lekavdelning, stor förundran över att åka båt på havet och massor av god mat och shopping.

Vi anlände på kvällen till Åbo. Trötta checkade vi in på hotellet och Freja somnade snabbt i sängen. Dagen efter så blev det en mumsig hotellfrukost innan en buss hämtade upp oss och körde oss till Muminlandet.

Muminmamman blev Frejas favorit och hon kramade henne flera gånger, lääänge.

Efter en heldag i Muminlandet så tog vi bussen tillbaka sedan promenerade vi till hamnen där det blev en god middag innan hemresan som till största delen bestod av sömn men också spaning från hytten.

Tidigt på morgonen var vi framme i Sverige. Vi tog bilen och åkte till Uppsala där vi käkade frukost innan turen gick vidare till Furuvik. Som tur var så köpte vi ett åkband för karusellerna var det som var mest poppis. Vi åkte de flesta karusellerna ett flertal gånger.

En av de saker som verkligen lever kvar är grottan från flodfärden som bjöd på blixtar, dunder och ett "skalett" som Freja säger. Läskigt men spännande och värt att berätta om flera gånger.

Direkt när hon såg den mörka grottan tog hon min hand. Lilla gofisen.
Efter besöket på Furuvik checkade vi in på hotell i Gävle. Ett stort och härligt familjerum där både jag och Freja slocknade klockan 20.
12 timmars sömn var välbehövligt och efter ännu en god hotellfrukost åkte vi hemåt.

Ni vet vad man brukar säga; borta bra men hemma bäst. Det stämmer så bra. Vi har haft en del tuffa duster här hemma med en tjej som trampar på ens tålamod och att komma hemifrån var skönt för oss alla.
Inte att förglömma är ju också att jag och P hade vår 9 års dag igår. Svårt att fatta att vi hängt ihop så länge.. Var ju meningen att han skulle paras ihop med min kompis men det blir inte allyid som man tänkt sig..

Semester!

Sådärja. I torsdags gjorde jag sista arbetsdagen för den här terminen och har nu 6 veckors ledighet att njuta av.

Det är en rätt overklig känsla med ledigheten och nu hoppas jag på att vädret kan visa en lite bättre sida så vi får njuta mycket.
Vi har ju hunnit inviga utebadet med A och Signe iaf. Sedan hälsade vi på i deras nya hus.

Här hemma är det väldigt poppis att leka med de små djuren hon har. Det är fantastisk ensamlek som jag älskar att få sitta och lyssna på. Sedan fick hon ett Lotto-spel med Babblarna som blev en riktig hit. Så kul att kunna spela lite tillsammans.

Idag var det tänkt att vi skulle besöka tävlingsbanan och se min lillebror köra lite Dragracing men det har regnat hela dagen så det blev ett besök på Technichus med familjen. Ingen av oss hade varit där innan men det var över förväntan som bara den och vi brände snabbt några timmar där.

Nu ska vi smaska lite lördagsgodis och hålla tummarna för sommarväder imorgon.

Visa fler inlägg