När allt inte hinns med

Bloggen är ju faktiskt rätt långt ned på priolistan även om ni är ett gäng ihärdiga läsare som troget tittar in.
Skolan har ju dragit igång och det är en kurs med mycket litteratur som ska bearbetas. Efter första veckan på plats med klasskamraterna så åkte jag till Norge över helgen. Hade ångesg innan eftersom jag aldrig varit ifrån Freja mer än 1 natt och nu blev det liksom tre hela dagar. Det blev i varje fall ångest helt i onödan för när jag väl satt på flygeg så kunde jag släppa fokus eftersom jag visste att hon och P klarar sig utmärkt även utan mig.
Jag hade en härlig helg hos min barndomsvän och det blev massor av surr, skaldjur och vin.

Även om borta var otroligt bra så känns hjärtat helt först när jag fick komma hem och snusa på världens bästa Frejster.

Hela veckan som varit så har Freja stannat hemma från föris. Hon har klagat på munnen och inte velat äta. Örat gjorde också ont vilket blev bättre med mössan på.

Under måndagen blev det några små tuggor från en macka men sedan bestod veckan av flytade mat och mycket gråt. I fredags träffade hon en läkare som kunde konstatera att det var höstblåsor. Mängder på insidan av nederläppen och inne i kinden. Hon har knappt pratat under tiden som hon varit dålig men idag är äntligen vår surrkuse på bättringsvägen.
Eftersom hon inte ens kunnat ha nappen i munnen så passade vi på nu att säga att det kanske var dags att sluta. Klarar hon 5 dagar så är det ju rätt inga problem och hon var inte sen med att hämta en påse för att samla ihop alla.

Stolt gick hon ut och slängde påsen direkt i soptunnan. Hon sa att hon kan sluta med gosen också men jag tyckte att hon kan ha den att mysa med vilken hon ändå verkade tycka var helt okej.

Kisskalas

Helt plötsligt har jag fått en annan förståelse för föräldrar som är bekymrade över att deras barn kissar på sig under dagen på förskolan när det aaaaldrig sker hemma.
Nästintill varje dag så kommer det en påse med hem från förskolan då det blivit en olycka och hemma händer det ju verkligen aldrig och en olycka på hemmaplanen brukar då vara någon droppe.
Jag känner att jag inte vet hur vi ska hantera det riktigt. Vi kan ju inte gå tillbaka till blöja för det vill inte Freja heller men snart kommer kylan och att kissa på sig i ytterkläderna är ju ingen höjdare.
Hon har även satt att ingen lyssnar när hon säger till men jag vet inte hur mycket sanning det ligger bakom det påståendet.

Tror P ska få prata med dom imorgon vid lämningen och se om de kan få till någon rutin med att fråga eller bara påminna Frejster under förmiddagen.

En nackdel med att jobba i förskolan själv är att jag ibland drar mig för att ta upp saker för att jag tror att de ska tycka att jag kritiserar deras arbetssätt.
Tur jag kan skicka sambon.

Visa fler inlägg