Vecka 37 (36+4) Planerat vändningsförsök

Gårdagen vändning blev uppskjuten till idag. Igår blev det TUL samt samtal inför vändningen om risker, hur det går till och sedan fick jag tid till idag klockan 7.30.
Nervöst stapplade jag in på förlossningen tillsammans med min syster imorse. Fick ett eget rum där de bäddade i ordning och sedan fick jag lägga mig i sängen för att barnmorskan ville passa på att försöka känna hur han låg. Hon hade svårt att känna precis som alla haft tidigare så hon hämtade en väldigt erfaren kollega som direkt konstaterade att Ralf fortfarande låg i tvärläge med huvudet under revbenen på höger sida. De klämde och kände och helt plötsligt säger den rutinerade barnmorskan "men vart tog huvudet vägen nu?!"
Hon känner omkring och sedan säger hon att hon faktiskt tror att han lagt huvudet nedåt. 
Jag fattar ingenting men de hämtar ultraljudsmaskinen och bekräftar att det faktiskt är ett huvud där.
För att vara helt 100 så får jag gå in till spec. mödravården för att göra ett ordentligt ultraljud och jodå, den här busungen lade sig tillrätta under undersökningen inför vändningen.
(null)

(null)

Nu är det bara att hoppas på att han också fixerar sig eller i varje fall stannar i rätt position.
Med tanke på att han precis vänt sig så ska jag iaf vara snabb in ifall vattnet går eller värkarna startar så de får kolla att han ligger rätt.

På måndag väntar opponering i skolan sedan får han faktiskt komma precis när han vill.

Vecka 37 (36+1)

En envis kille där inne i magen som inte verkar så värst intresserad av att lägga sig med huvudet nedåt..
Hos BM så skrev vi ned lite inför förlossningen men det blev inte mycket, om det blir vaginalt så önskar jag som förra gången att få köra med lustgas och bad men är öppen för förslag. Sedan blir det ingen amning alls nu.
Inbokat besök på förlossningen på tisdag. Då väntar ultraljud och vändningsförsök. Känner mig lite nervös men samtidigt vill jag prova allt som går innan det blir planerat snitt. Lyckas inte vändningen så kommer tid för snitt att bokas in ungefär en vecka innan BF.
Ni får hålla tummarna på tisdagen, 10.30 är det dags!
(null)

Vecka 36 (35+2)

Det har hänt lite saker runt graviditeten under senaste tiden.
Har börjat få en del smärtsamma sammandragningar under kvällarna. Skulle tippa på att det kanske är lite förvärkar som smyger sig på.
I fredags så var det väldigt lugnt i magen jämfört med hur det brukar vara. När kvällen närmade sig så hade jag nojat i tillräckligt många timmar för att faktiskt ringa till förlossningen.
De tyckte att jag skulle komma in för att kika så allt var bra med Ralf.
Fick ligga med CTG i en halvtimme och hans hjärta pumpade på fint där inne under tiden.
(null)
Efteråt kom en läkare in som gjorde UL och även det visade att allt var fint men att Ralf låg med både armarna och benen nedåt mot utgången så att det eventuellt var därför jag kände honom sämre. Gjorde också VUL för att få information om att tappen var opåverkad så han kommer förmodligen bakas på där inne ett tag till.
Idag så var det uppföljning med ett TUL då de har det som rutin vid minskade fosterrörelser för att kolla så bebisen inte har sämre tillväxt.
Fick se en rörlig liten krabat som ligger perfekt på tillväxtkurvan. Han beräknas att väga 2500 gram för tillfället och kommer förmodligen vara normalstor vid födseln. Har mycket fostervatten och även om han fortfarande ligger som en krok med huvudet nu snett uppåt så har han plats för att vända.
Har han inte vänt sig till mitt besök hos BM på torsdag så ska läkarbesök bokas in under kommande vecka.
(null)

Visa fler inlägg