Lämplighetsprövning

Som vanligt så går allting väldigt upp och ned med humöret.
Jag går från att vara uppåt, peppad och känna att det inte är långt kvar till att ligga på botten och bara känna att det är en evighet tills det är vår tur.
Dagen började på jobbet. Blev en mysig och bra dag med massa kelsjuka barn och härlig lek ute i vattenpölarna. Arebtsdagen slutade med att morgondagen ser ut att bli kaos och alla känner att vi inte orkar organisera mer på jobbet. Sedan bestämmer jag och P oss för att åka på Arken för att inhandla ett akvarium. Nu står det och lyser mysigt och inbjudande i vårat vardagsrum.
Dagen har nu avsultats med att facebook gav mig alldeles för mycket gravidbilder och debatter om alla nya försölag gällande assisterad befruktning.
Mest upprörd blir jag nog av förslaget att man ska genomgå en lämplighetsbedömning för att ha rätt till vård. Ni kan ju lyssna till det HÄR klippet om ni vill höra mer om detta. Tur att Johanna från Barnlängtan kan framföra starka argument. Att människor som vill ha barn så fruktansvärt mycket och söker vård för att få hjälp ska behöva gå igenom en bedömning medan andra bara ska kunna skaffa barn som dom vill känns ju som ett hån.
Jag vet att många andra människor har svårt för att sätta sig in i det man går igenom. Jag lovar att om Kjell Asplund, som är med och debatterar för detta förslaget, skulle ha någon nära anhörig som går igenom ofrivillig barnlöshet eller om han själv skulle vara drabbad så skulle det ha låtit helt annorlunda.
 
 

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp
en gåva från himmelen jag just har fått.
Två händer, två fötter, ett ansikte så sött
ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm
ett vackert litet barn jag håller i min arm.
Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv
ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

Ensam, vilsen och lite rädd ibland
i mörkret du famlar efter en hand.
Sorgen och glädjen följer dina spår
livserfarenheten är följden du får.

Mamma, barn, två hjärtan bildar ett,
ett starkare band har ingen sett.
Något så stort en känsla så stark
en kärlek som står på stadig mark.

Av: Mona Larsson

Löningsdag

Idag kom lönen in på kontot och då var det ju perfekt att spendera dagen med min A. Det blev alldeles för mycket shopping, massor med surr och så avslutades heldagen med en biofilm. Tack för en underbar dag som vi båda har förtjänat!
 
Idag när vi pratade insåg jag hur snabbt tiden har gått. Det är mer än 4 månader sedan jag fick det senaste missfallet. Det är 1 år sedan vi satte igång utredningen. När man ser tillbaka har tiden gått fort men när man fokuserar framåt så kryper den fram.
 
 
Har insett under den här användingen av Lutinus att jag är väldigt öm vid livmodertappen. Känns rejält obehagligt att trycka upp tabletter där. Jag vet att jag var väldigt känslig vid äggledarspolningen och samma sak då jag gjorde cellprov. Jag vet inte om det kan ha att göra med att livmodern är bakåtlutad eller att vissa bara är extra känsliga? Oavsett det så är jag helt chockad över vad denna medicin gör med min stackars snippa. 

Dötid

Det slog mig att det är mer än en månad kvar innan jag kommer börja spraya igen. Jag var så laddad inför det här försöket och helt plötsligt känns allt så långt borta. Nu vill jag bara att tiden ska gå. Som alltid när man vill det så går det extremt sakta. Fatta att ett eventuellt äggplock ligger i slutet av april eller början av maj. Alldeles för lång väntan!
 
För att försöka få tiden att gå så ska jag ha en trevlig dag med fina A imorgon. Vi ska shoppa, äta god mat och gå på bio. Ha en riktig mysonsdag helt enkelt. Det tycker jag att vi båda har gjort oss förtjänta av. Känns som att var riktigt länge sedan jag handlade kläder. Shopping får mig alltid på bra humör, A också!
 
 
Känns som att Lutinusen inte är lika förjävlig idag som den var igår. Fy vilka menskramper jag hade hela kvällen! Idag har jag inte märkt mer än att det inte blir så mysigt av dessa vaginala tabletter. Tror ju som sagt att det inte kommer leda till något heller. Vårat lilla sympatiförsök.
 
 
Visa fler inlägg