Arbete, bärsjal och menstankar

Idag så var det ett besök på min arbetsplats som stod på vårat schema.
Det var riktigt roligt att få träffa arbetskompisarna och alla barnen som var så fina och ville hälsa på Freja.
Fick ett presentkort på Polarn och Pyret samt ett jättefint kort som barnen hade gjort. Åh, jag älskar verkligen mitt jobb och människorna där!

När eftermiddagen kom så åkte jag och Freja till Babyproffsen.
Köpte en bärsjal från Tricot Slen. Har nu stått och tittat på instruktionsfilmen men får liksom inte riktigt till det, det känns inte som att det blir bekvämt för henne.. Som tur är så har Frejas kusiner en mamma som är sjalproffs och på måndag ska hon hjälpa mig att få till det. Verkar ju otroligt smidigt bara man får det rätt.

Har börjat fundera lite på när min mens kan tänkas komma tillbaka. Nu när jag inte ammar så kommer den väl när som helst? Den kommer väl med dunder och brak och slår musten ur mig snart. Det ska ju pratas om preventivmedel när jag ska på efterkontroll. Känns väldigt konstigt och varken jag eller P tycker att det är någon idé att börja med något som kan påverka min kropp negativt. Kommer väl bli att vi kör på "säkra perioder". Har mycket vi än försökt att pricka ägglossningen tidigare så har det ju inte blivit något så det känns ju långsökt att det skulle bli något när man medvetet missar den.. Dessutom lär jag inte ha ägglossning utan pergotime. 
Vi får se vad barnmorskan säger om detta och vi får se när mensen dyker upp.Paket och BVC

Som vanligt är ni guld värda när de gäller att dela erfarenheter och råd, tack!

Den här dagen har vekligen rusat iväg!
Läste på BLondinbellas blogg för ett tag sedan och då skrev hon om att det räcker så bra med att ha en sak inplanerad med en liten hemma för mer hinner man inte och det stämmer så himla bra.
Vi började dagen runt klockan 9, det är då hon brukar börja vakna till efter natten. Vi har hunnit med en långpromenad med vagnen och ett besök på BVC.
Freja hade gått upp fint i vikt och väger nu 3300 gram. Hon har växt 1 cm och är nu alltså 50 cm, stora tjejen!
Idag har hon haft en vakendag. Självklart tog hon en sån dag idag då pappa P skulle äta middag borta med jobbet så det bara varit hon och jag. Inte mycket sömn alls har det blivit, inte ens under promenaden. Hon har alldeles nyss somnat efter ett bad och lite mat så för första gången idag hinner jag med mig själv och ska hoppa in i duschen. P kom även hem precis efter att hon somnat så sött.
Har förklarat för honom hur dagen sett ut och hur jag försökt laga mat till mig själv medan jag stått med henne på ena armen och försökt vagga henne. Hon vill ha mycket närhet just nu och det går därför inte att lägga ifrån sig henne och försöka göra något. Har märkt att det inte heller är det lättaste att äta med ett barn i famnen..
Klart att man vill ha sötnosen nära men för att underlätta vardagen så ska det imorgon inhandlas en bärsjal, ska bli spännande att se om jag lyckas få till det med den sedan!
 
Idag har jag även hämtat ut ett paket som jag vann i en bloggtävling hos Hael
Så roligt att få vinna något då det inte alls hör till vanligheterna.
 
Imorgon så är det ett besök på mitt jobb som får bli dagens aktivitet.
Ska bli så roligt att få träffa alla arbetskamrater och barn, jag längtar!

Degigt och känslosamt

Vill börja med att tacka för gårdagens finbesök. Freja fick mysa hela kvällen med tjejerna A och M.

Idag har det varit en ganska känslosam dag. Lovade min mamma att hon skulle få träffa Freja idag. Vi har ju varken setts eller pratat med varandra på väldigt länge. Det var lite jobbigt då jag trots allt saknat min mamma som vissa stunder kan vara världens bästa. Om det inte vaf så att hon gång på gång sviker så hade detta inte varit något problem. Jag kommer aldrig lita på min mamma som jag en gång i tiden gjorde men jag vill inte hindra henne från att träffa Freja någon gång ibland.
Hon hade tagit med sig mitt bebisalbum och visst är vi ganska lika ändå?
Övre bilden är på mig och nedre på min älskling!

Nu till något helt annat.
Sex, sex, sex. Ni som är pryda eller inte vill läsa om vårat sexliv kan ju skippa den här delen..
Jag har ett sjukt behov av närhet just nu. Under graviditeten har jag velat haft kroppen för mig själv, oftast. Har haft svårt för att kramas och sex har ju verkligen varit en bristvara. Detta beror mestadels på att vi var så oroliga för missfall i början och sedan kom det liksom aldrig något sug för någon av oss.
Nu är det så länge sedan vi var med varandra så man känner sig nästan som en oskuld. Hur kommer det kännas när man ligger med varandra efter en förlossning och när vågar man göra det igen?
Är ju en månad till efterkontrollen, måste man vänta så länge?
Har känt mig så slank och smal sedan magen försvann men idag har jag bara känt mig degig och äcklig och vill nog mest bara känna att P tycker att jag är finast i världen. Bekräfta mig, ja tack!

Gråtig, blödig, äcklig, nöjd och lycklig över att ha världens mest underbara dotter.
Livet som nybliven mamma är en känslostorm!
Visa fler inlägg