Kyrkråtta med bajs på benet

Igår så hände något som aldrig tidigare hänt; jag gick på gudstjänst utan egentlig anledning.
P trodde jag skojade när jag frågade om han skulle med till kyrkan. Jag hade kollat programmet och sett att det var familjegudstjänst vilket ju lät jättemysigt. Det blev bara jag och Freja men kyrkan var nästan fullproppad av familjer och det var en väldigt enkel gudstjänst med barnkör som uppträdde, faktiskt mysigt!

Den här veckan startade vi med ännu en bajsfest (VARNING FÖR BAJSBILD!) Freja låg så nöjt i mitt knä pch krämade på tills jag kände hur det började bli lite väl varmt på låret..
Freja var i varje fall nöjd och lite skit har väl ingen dött av.


Efter lite tvättning av mamma och bebis ligger hon nu brevid mig i sitt gym och halvsover. Hon försöker hålla sig vaken och tittar nöjt på figurerna men jag kan se hur ögonen rullar.

Vill avsluta inlägget med att tipsa er om en barnbok som handlar om hur barn blir till. Det som är så fantastiskt är att den passar alla familjer oavsett hur man fick sitt/sina barn. Det ger en fin bild av hur barn kommer till världen och ger en fin grund som man kan bygga vidare på för sin alldeles egna historia.


Underbara helg!

Vill börja med att tacka för era fina kommentarer om radioinslaget, tack alla ni fina!
 
 
Jag tänkte bjuda er på ett inlägg med massor av bilder så brace yourself.
  
Varje morgon så börjar vi dagen med lite sång på skötbordet. Freja fullkomligt älskar den enkla mobilen som hänger där ovanför och hon låter nöjt när jag snurrar den och sjunger "en elefant balanserade".
Älskar helgerna då jag får börja dagen med hela min fina familj.
 
Idag så var jag sugen på lite shopping och jag vet ju att P hatar lönehelgen ute i Birsta. Han köpte sig ur, som vanligt, och jag fick åka dit med löfte om att handla det jag ville. Win win för oss båda. Jag och Freja fick en riktig tjejdag med massa fina inköp och mysfika på Waynes.

Så här snygg var min shoppingkamrat idag:
 
Det blev bokstäver till Frejas rum från Åhlens:
Samt kläder, skor och en mössa från Åhlens:
 
Från Lindex blev det lite kläder:
 
På Kappahl hittade vi en fin kofta och ett par skor:
 
Sedan så blev det lite shoppat till mig själv också men det är inte alls lika kul med den shoppingen längre. Att handla till henne är något jag längtat så mycket efter och det finns ju alldeles för mycket fint att välja bland.
 
Första affären vi besökte idag var Toys R Us eftersom de hade 25% rabatt på allt i butiken. Köpte med lite saker som Freja förhoppningsvis kan ha lite använding för sedan.
Blev en nyckelknippa och en bitring med en krokodil. Hon blir lite chockad när man hjälper henne att greppa saker som hon sedan kan vifta med:
Råkade tappa nyckelknippan i hennes ansikte när vi lekte.. Fy så hemskt det var. Hon blev nog mest rädd och så är det väl något nytt med lite smärta sådär. Inte ofta man får höra henne gråta så att det gör ont i hjärtat. Hon har ofta ett "gnällgrin" som liksom är mer missnöjt så när det blev hjärtskärande så var det inte kul. Även P kände hur det gjorde ont av den gråten. Lillvännen!
 
På Toys R Us följde även den här kudden med oss hem. Den ska vara bra när de ska träna att ligga på magen. Det är inte hennes favorit men kanske att det kan bli lite roligare med denna:
 
Hittade Rafael på Lekplaneten och blev lite kär. Kunde inte låta bli att köpa med den hem så hon har ännu ett awesome gosedjur!
 
Massor med nya saker idag alltså:
 
Nu ligger fina tjejen och sover sedan en timme tillbaka.
Mysigaste flickan i världen:
 
Hoppas att ni också har en bra helg!

Radiofredag

Idag är vi med i radion. HÄR kan ni lyssna på inslaget och delta i lite diskussion om ofrivillig barnlöshet. Hade bestämt mig för att inte kommentera men det är svårt att låta bli när det är så mycket okunskap och oförstående människor.
 
Jag skrattade åt kommentaren från han som satt reglerna gällande IVF och utredningar:

"Reglerna kring ofrivillig barnlöshet är lika i de fyra nordligaste länen. Håkan Lindström, överläkare på barnlöshetsmottagningen i Skellefteå är ansvarig för regeln med 23-årsgräns.

– Det var ett prioriteringsbeslut för att spara pengar. En till orsak till beslutet var att förhållanden har en tendens att inte hålla i så unga år, säger Håkan Lindström"

Ja men det låter ju verkligen som vettiga grunder för 23 års gränsen? Att man är vuxen när man är 18 och bör kunna fatta beslut som gäller ens liv då det räknas inte?
Det är viktigt i varje fall att ofrivillig barnlöshet uppmärksammas för att skapa mer förståelse, det är ju det som är syftet med hela den här grejen tycker jag.
 
 
Freja började sin fredag med en lång sovmorgon. Själv var jag uppe och åt frukost och väntade på att hon skulle vakna. Nu ligger hon här brevid mig och kör arga leken med en krabba i sitt babygym.
 
 
Nu ska jag göra iordning en lunchflaska till matmonstret som äter bra igen. Sedan ska jag och Freja bege oss till stan för att ta en mysfredag där innan P slutar för då är det storhandling som är inplanerat.
Kanske att det blir liiite shopping för mig och Frejster!
 
 
Visa fler inlägg