Uppskattning

Sommarvädret har varit det sämsta på länge men det har trots det varit en av de bästa sommrarna i mitt liv. Imorgon är det min sista semesterdag och det känns tråkigt att det är över för den här gången.

Under veckan som varit har P fyllt 29 år. Vi har firat honom, Freja började dagen med att sjunga Lilla snigel.

Min mamma har förlorat sin livskamrat och tog en ny tripp till Finland där hon fick komma bort från allt en stund. Hon kom hem med en rejäl laddning Mumin och annat fint åt både mig och Freja.
Eftersom min mamma varit väldigt nere just nu så har vi spenderat mycket tid med henne. Jag och mina systrar försöker finnas där även om det inte alltid är lätt att finna orden så tror jag att det räcker med närheten och att slippa känna ensamheten..
Döden är skrämmande och det spelar liksom ingen roll om den kommer plötsligt eller smygande, den lämnar en inte oberörd.
Jag har inte tagit del av Jennys resa men jag har läst och gråtit nu i efterhand. Att behöva veta att man ska lämna sin livspartner och sitt barn, det gör ont att bara tänka den tanken.
För er som inte tagit del av hennes kamp så finns den att läsa här https://jagtankerintedo.wordpress.com/

Trots att Freja är inne i en hemsk period där det mesta är fel, och hon knappt vet själv vad hon vill, så kan jag inte uppskatta allt med livet tillräckligt.

Igår åkte vi en tur till P's familj och där hade Freja fullt upp med att jaga efter kissekatterna. De stackars gamla liven försökte fly undan en liten tok som sprang efter och skrek "stanna kissekatten".

Ta hand om varandra där ute!

Bollnäs och Järvzoo

Lördagen spenderades i Bollnäs.
Min kusin bor nu för tiden där nere så hennes syster med flickvän plockade upp mig efter lunch och vi rullade iväg.
Blev en kväll med goda drinkar, mycket skratt och helt galna minnen som lyftes till ytan igen.
Vi var alla ganska trötta och tyckte att vi gjorde det bra som ramlade i säng vid 2-tiden.

Dagen efter var det ett trött gäng. Själv så kan jag inte sova så länge eftersom jag är ovan. 7.30 var jag uppe, kokade kaffe och satte mig ute för att njuta av lugnet och strålande sol.


Det dröjde till 11 innan resten av gänget vaknade till liv men då satte vi fart och drog världens loppisrunda. Bollnäs erbjöd även en loppiskarta och vi kunde hitta några små smultronställen samt göra en del fynd.
Vi avslutade med ett ställe som heter Majas café, där hade de massor av superfina inredningssaker samt grymt goda mackor.
Freja var mest nöjd över det jag hittade åt henne där.

Igår var det dags för oss att åka till Järvzoo.
Vi packade in oss i bilen direkt efter frukost. Vi hade köpt en sån hållare till Ipaden så Freja satt nöjt och kollade pp film hela vägen.
Chocken kom när vi nästan var framme och hon kaskadkräktes i hela baksätet.
Hon måste ha blivit åksjuk?
Alltid om vi åker en bit så brukar vi planera så hon sover men nu funkade ju inte det. Hon fick också ha en flaska vatten bak och den sög hon i sig direkt så det kanske bidrog till illamåendet? Det blev en snabb sanering av barn, bilstol och baksäte och hon mådde tipp topp så fort hon kom ut ur bilen.

Väl framme så imponerades vi ac hur mysigt zoo det såg ut att vara. Det är väldigt stora naturliga inhängnader och man går på en stor träbro som sträcker sig 3km genom skogen.
Vi kom i tid för att följa med på vandringen där de matar djuren och det var hur bra som helst för då kom de verkligen fram så man fick se.

Efter turen genom parken så var vi ut och käkade middag innan vi checkade in på Varghotellet. Vi hade panoramafönster mot vargarnas inhängnad så kvällen bjöd på mys i sängen och vargspaning.

Det var en supertrött Freja som fick sova i samma säng som oss.
Det var inte lika mysigt som jag vill minnas. Hon for runt som en tornado under natten men både hon och P sov som stockar medan jag hörde hur vargarna ylade utanför.

När man bör på Järvzoos hotell så får man gå ut i djurparken som man vill, under natten eller tidigt på morgonen.. Freja vaknade 6 så vi myste en stund sedan tog vi en tur vid 7-tiden.
Sedan fick vi en frukostkorg till rummet som vi fick äta på valfritt ställe, vi satte oss ute i solen och myste.

När vi kom in i rummet för att städa ihop så var vargarna riktigt aktiva utanför rutan.
Freja spanade spänt, ropade "vajen kom hit" börde var borta och vinkade hejdå när vi lämnade rummet.

En riktigt mysig tripp blev det och på vägen hem såg vi till att hon sov och det blev ingen mer kräkning.


Laddar upp!

Vädret har varit fortsatt kasst så för att fördriva tiden så bokades en date med A och Signe på Birsta. Shopping kan pigga upp vem som helst!

Igår var vi med min syster och mamma för att försöka loppisfynda.
Jag ville byta ut alla tallrikar för att satsa på olika former och färger på varenda del. Hittade en riktig guldgruva och var galet nöjd.
Avslutade loppisdagen med en fika på Waynes, moster är en stor favorit i hennes värld (is-chai också!)

Freja har fortsatt sova hela nätterna i sin egen säng. Dock startar hon dagarna tidigare nu än hon gjorde i början. Imorse var det min dag att kliva upp, vi tar varannan dag under semestern, och Freja vaknade 5.50.
Man är så trött när man kliver upp men när man kommer in och hon ler och säger "gosa" så blir man varm och lycklig i hela kroppen.
Idag blev hon sur då det var fel program på Disney junior under morgonen. "Bapman (Batman) film" sa hon och pekade på filmerna.
Nöjt låg hon sedan och tittade på Lego Batman.

Idag har vi även tagit oss en tur till Drakborgen där hela familjen fick busa av sig ordentligt.
Avslutat dagen med tacomys.


Imorgon packar jag väskan och åker till Bollnäs. Får alltid lite ångest när jag tänker på att vara borta från Frejster men jag vet att det kommer gå bra.
Visa fler inlägg