Ofrivilligt barnlösas dag


Den här mamman var på en helt sjukt rolig fest förra helgen. 90-talet var temat och trots att det blev ett galet alkoholintag så vaknade jag och var rätt pigg dagen efter. Tur var det eftersom vi firade Frejas tremänning som fyllde 2 år.

Annars rullar dagarna på. Jag har börjat lägga fokus på ledigheten som närmar sig och redan nästa vecka avslutas den här terminen i skolan. Ska bli skönt att kunna koppla bort den ett tag och fokusera på jobbet samt vardagslivet.
Vi har just nu en tjej som försöker att göra tvärtemot på det mesta. Det är rejäla tålamodsprövningar och man får tänka på vad man säger för att kunna vara konsekvent.
Vi försöker satsa på att lägga fram alternativ som vi anser rimliga så hon ändå får göra egna val men ibland är det också så att hon inte får bestämma själv vilket kan sluta i en del gråt och skrik. 
Vi har sedan en tid tillbaka kört på att nappen är något som hon bara får ha på soffan eller i sängen. Ibland kommer hon smygande med en napp i munnen och slänger sig gråtande på golvet när det påpekas. 
Efter en eftermiddag fylld av tjafs så fick jag i varje fall en fantastisk hjälpreda i köket som vägrade ta av sig sin nya baddräkt.

Oavsett om humöret är upp eller ned så är ungen helt fantastisk. Kan inte fatta att hon blivit så stor redan. 
Idag, på ofrivilligt barnlösas dag, så har vi verkligen myst lite extra och tacksamheten går inte att beskriva. Tänk att utan hjälp hade inte just denna fantastiska tjej varit en del av vår familj.

Imorgon så är det mors dag och jag har fått i present att få åka iväg på shopping. En sponsrad förmiddag på Birsta med bara mig själv som sällskap. P tyckte att jag skulle se till att bara handla till mig själv den här gången, brukar ju vara svårt.
På eftermiddagen kommer A&M med sin lilla bebis så vi ska få snusa lite. Freja är nästan den som är mest laddad.Helgkaos

Fredagen var min lediga dag men jag hade en planerad aktivitet att genomföra på jobbet tillsammans med två studiekamrater. När jag vaknade på morgonen kände jag mig konstigt illamående och fick inte i mig någon frukost. Bestämde mig för att tränga bort illamåendet och lämnade Freja hos min mamma och åkte till jobbet.
Hade en superkul matematik aktivitet i form av en skattjakt med några barn och efter någon timme plockade jag upp Freja igen.
Illamåendet var värre så mamma följde med och åkte iväg på äventyr med Freja så jag kunde åka hem och vila.
När jag väl kopplade av så började jag kräkas. Spydde och spydde hela dagen.  Fick spendera natten i gästsängen och vaknade pigg och normal på lördagen.
Vettetusan om det var magsjuka eller om jag hade ätit något dåligt men ingen annan har, som tur var, blivit dålig.
P fick ha lördagen utomhus med Freja och jag var isolerad.

På söndagen lämnade jag hemmet och då blev det en promenad tillsamans med familjen och Freja skulle testa sparkcykeln ute.
Riktigt nöjd tjej så länge hon hade bra flow. Minsta motgång innebär just nu kaos men som tur är så är jag rätt van vid dessa humörsvängningar redan.I måndags så blev det en tripp för att mata lite änder.

På eftermiddagen var det städdag på Frejas förskola.
Var lite missnöjd över hur det var organisterat. Var föräldrarådet som höll i det men jag tyckte liksom att man inte kände sig så bra mottagen eller att det var så trevligt att vara där så en kort stund blev det sedan så gick vi hem igen.

Idag har jag haft en härlig dag på jobbet med massor av skräpplockade. Det är tragiskt att nästan varenda unge kunde fylla en varsin påse skräp som bara slängs i naturen men lärorikt att få se det och göra skillnad.

Kur nummer 2

Ja men jag fick en tid på vårdcentralen åt Freja vid lunchtid i måndags. Just det där med att hon lät så tungandad gjorde att de ville att vi skulle kolla upp det snarast möjligt. Jag hann få lite plugg avverkat sedan hämtade jag henne på föris och vi begav oss för att träffa doktorn.
För övrigt så tycker hon att det här med läkare och undersökningar är väldigt spännande, tack och lov. Hon har än så länge inte kämpat emot vilket gör att det gå smidigt. Han kollade hennes öron som såg bra ut nu. När han kollade i halsen så sa han att halsmandlarna var väldigr svullna men eftersom hon inte haft varken feber eller snuva så trodde han att det bara var en tillfällig svullnad. För att vara säker så tog han ett halsprov. Förvånat kom han och berättade att hon hade halsfluss då provet visat på Streptokocker så 10 dagar med den fantastiska Kåvepeninen och 3 dagar hemma från förskolan.

Det har alltså inneburit att veckan delas upp i VAB av mig och P. Rätt härligt VAB eftersom Frejster varit pigg och glad så man har ju ändå kunnat göra saker tillsammans. 

Var på utvecklingssamtal på hennes förskola. Det första utvecklingssamtalet som var jätteintresant. Så kul med en inblick i verksamheten och att få se hur vår lilla tjej är tillsammans med de andra barnen. Fick också veta att hon ska börja på ny avdelning efter semestern. Helt galet, ingen små barns avdelning för henne mer då.. Det är så tjatigt att säga men tiden går verkligen fort.


Igår så firade vi Frejas bonusmormor och det var en Freja som var mer än nöjd över allt gott fika som eftermiddagen innebar. 


Vill avsluta med att meddela att våra fantastiskt fina vänner fick en liten dotter igår. Så glad för deras skull. Freja går runt här hemma och säger att hon ska få snosa bebis, kan möjligtvis vara för att jag tjatat om det ett tag nu.


Visa fler inlägg