Närmar sig 30 och UVI

Under förra veckan så fyllde jag 26 år. Ålder är liksom inte så relevant längre men det är ju härligt att närma sig 30, eller något.
Har haft lite utspritt firande under hels veckan. Perfekt att få suga extra länge på karamellen.

I fredags var jag på AW med min studiegrupp. Som en nedtakt inför terminens slut. Blev en rätt så lugn kväll med mat, vin och surr.


I helgen har flera saker hunnits med bland annat så hade jag finbesök av mina och Frejas kompisar samt hennes bästa gudmor.

På söndagen vaknade Freja upp med ögoninflammation. Vi hade bokat in oss på juläventyr i Trolska skogen och eftersom hon verkade rätt så pigg sp bestämde vi oss för att åka på det ändå.
Det var väldigt spännande och roligt dock så visade det sig att Freja inte riktigt orkade med så det var inte de bästa förutsättningarna.

När vi kom hem så började hon ta sig för snippis och sa att det gjorde ont. Vi blev lite oroliga men hon somnade gott. Dock blev det inte någon bra sömn eftersom hon vred och vände sig samtidigt som hon grät och tog sig mellan benen. Vi ringde 1177 som skickade oss till primärvårdsjouren.
Efter en timme där lyckades vi få till ett urinprov och det visade sig att hon fått UVI.
Idag lyckades jag, efter att ha blött ned halva köket i kaoset som uppstod, få ännu ett prov som ska på odling och nu ikväll fick hon påbörja sin första penicillinkur.
Hon somnade gott i varje fall så ni hoppas vi att det vänder.


För övrigt fyller min lillebror 13 idag.
Grattis <3

Julfeeling

Förlåt för att ni får komma lite lång ned på prioriteringslistan just nu men det är mycket annat som ska hinnas med.

Förutom att praktikens tredje vecka är avklarad så har jag hunnit ta hand lite om mig själv.
Svettiga spegelselfies på gymmet kan faktiskt vara rätt så peppande!

P har fått vabba lite i veckan eftersom förskolan ringde och sa att Freja bajsat löst. Dock kom det inget mer alls vilket var väldigt skönt.
Nu är hon dock invarderad av prickar, igen..
Hon blir så röd men verkar fortfarande inte alls vara störd av detta. Vi väntar ju på en ny tid till barnkliniken men jag ringde dom och tjatade till en telefonsvarare igen i fredags då jag tycker det tar en jäkla tid. Folk man möter som tittar på henne ser lite förskräckta ut, det ser verkligen inte bra ut och det är lite svårt att få med på bild hur illa det faktiskt kan vara.
Hoppas på en lösning snart.

Den här helgen har Freja haft min pappa och bonusmormor som barnvakter. Jag och P var ut och käkade samt att vi såg Hungergames på bio. Varken maten eller bion var väl jättebra men det var mysigt för oss att umgås då vardagen kräver rätt mycket just nu. Romantiken ligger alltså inte i topp.

Idag var jag med syster och Freja på julmarknad. De hade snögaranti och löst detta med hjälp av snökanoner. Riktigt mysigt var det och Freja var mest nöjd över att ännu en gång få rida på en häst.

Nu ska jag fortsätta julpyndandet som är i full gång här hemma.
Freja och jag har klätt granen både i vardagsrummet och här i hennes sovrum.
Imorgon kör vi på med ny vecka och lite julledighet som närmar sig.

Pappors dag

Det har varit en väldigt intensiv vecka, minst sagt.
Det är lite svårt med praktik och att förhålla sig till rollen som student istället för att jobba. Det är ett helt annat arbetssätt än jag är van vid och mer ostrukturerade dagar som gör att tempot är högt.. Väldigt nyttigt att få göra detta men det är med blandade känslor som jag inser att det är hela 4 veckor kvar av detta.
Väldig omställning också att arbeta 100% istället för de 65% jag är van vid.
På allt detta så har jag haft en riktigt hemsk förkylning som resten av familjen. Freja var hemma med sin mormor både tisdag och onsdag pga att hon var hängig.

Själv har jag krigat mig igenom veckan vilket gjort att helgen mest fokuserat på återhämtning.
Igår var vi på Birsta en sväng vilket innebar att Freja fick avnjuta en chilled chai på Waynes.

Idag var vi på en ridskola där det var klädbytardag. Freja tjatade om att hon ville "rida hästen" så tänkte jag att vi provar. Trodde hon skulle tycka det var läskigt men hon var så sjukt glad. Skrattade högt och hade kunnat sitta där hur länge som helst.
Eftersom P är superallergisk så fick vi klä av oss utomhus sedan och slänga oss själva i badet och kläderna direkt i maskinen. Det var det värt!

Annars har P fått sovmorgon dubbelt upp i helgen eftersom det är pappornad dag och så bakade jag och Frejster scones imorse. Jag har varit och gofikat hos min egna bästa pappa.


En tråkig sak som hände under veckan var att en vän gick igenom ett missfall precis kring vecka 12.
På något sätt känns det ändå som att hon tagit det hårdare fysiskt än psykiskt och kanske att det kan förbli så.
Jag och en annan vän var där och hälsade på och när jag kom hem så kunde jag inte sluta tänka på mina missfall som jag gick igenom.
Även om tiden liksom går så kommer jag aldrig att glömma. Även om det skedde tidigt så var det så jäkla jobbigt och det förstörde den där lyckan man borde känna när man blir gravid.
På ett sätt så ser jag tillbaka och tänker att allt på något sätt ledde till att vi fick just Freja och då känns det ändå lättare. Jag läste att "såren efter ett missfall läker men ärren finns kvar och det är okej", precis så känns det.
Hoppas på att få slippa uppleva något sånt igen, ingen borde behöva uppleva en sån förlust.
Ta hand om er!
Visa fler inlägg