Det rullar på

Dagarna rullar på här hemma och nu har vi snart avverkat andra veckan utan P då han börjat jobba igen.
Det funkar bra även om jag tror att Freja är rätt så less på att vara hemma med mig. En vecka till är hon ledig sedan så ska hon tillbaka till föris och det är verkligen så att hon räknar ned.
(null)

Min stora tjej har även en till tand som är lös så snart blir det kanske ännu ett besök från tandfen.

Sedan jag sist bloggade så har vi hunnat ha lite surströmmingspremiär här hemma. Freja kallade det för fest så då var vi ju tvugna att dra fram partyhattar och pynta till det.
Egentligen är det väl jag och mina systrar som är ute efter surströmmingen men det är ju kul att involvera så många som möjligt. (null)

(null)

(null)

(null)

Idag var Freja hos en förskolekompis och lekte hela dagen. Själv drog jag en långpromenad och kollade in området för ett hus som vi ska titta på i helgen.
Sedan så var det dags för 2 månaderskoll på BVC med Ralfen. Han växer så det knakar och är på samma längd och vikt som hans syster var på vid 3 månader.
59 cm
5640 gram

Nu ska jag sussa ned mig. Så skönt att veta att han har som rutin att dra en långsov den första svängen för natten. Barnen somnar vid 20-20.30 tiden och  sedan vill Ralf ofta äta vid 1 och därefter vid 4 innan det är dags för ett morgonmål. Helt okej ändå måste jag få säga. Det värsta är att han stånkar på under natten med sina gaser men just nu har vi precis börjat testa minifom. Förhoppningsvis hjälper det.

Vardag, husdrömmar och första löpet

Idag började P att jobba igen vilket innebär att jag är ensam med båda kidsen på dagarna. Det är tre veckor kvar innan det är dags för Freja att börja föris igen men jösses vad hon längtar nu.
Vi var på piratkalas hos grannarna som också är hennes kompisar från förskolan och det gav lite blodad tand på de efterlängtade vännerna tror jag.
(null)

Jag fylls verkligen av lycka när jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som har fått turen att vara mamma till två underbara ungar, det går inte att säga detta för mycket för det är sån kärlek så det är otroligt. Att ta in ety barn till i familjen var verkligen inget problem och mycket ligger i att den kloka Freja har varit sp förstående och välkomnande till sin lillebror och att han behöver omsorg just nu.
(null)

(null)

(null)

Annars så kan jag informera om att vi börjat få lite nya husdrömmar. Vi pratar om att hitta ett mer eget boende i form av ett fristående hus men mer plats för vår familj. Vi förbereder med att fota det här huset och ha en annons hos mäklaren redo ifall drömhuset skulle dyka upp.

Jag har försökt komma igång med lite träning. Har blivit rätt många pass med gummiband på hemmaplan och måste säga att det finns sjukt många bra övningar att göra och jag hittar inspo på instagram. Sedan har det blivit besök på utegym och även vanliga gymet. Idag sp drog jag till med en första löprunda. Hade tänkt promenera 5km men efter att ha gått 1 km så satsade jag på att johha 2 km. Flåset var verkligen inte på topp och detta kommer att kännas imorgon men jösses vad skönt det är att svettas och kötta på!
(null)

(null)

Semestertripp och läkarbesök

Nu har vi gjort sommarens lilla tripp. En tur till Dalarna där P har släkt. Vi bodde i en lägenhet tillsammans med hans föräldrar i Falun över helgen och på fredagen så besökte vi Leksand sommarland. Det var första gången som jag var där och hade det inte varit 33 grader i skuggan så hade nog besöket varit ännu bättre men det var riktigt lyckat och mest  uppskattat av Freja.
(null)

(null)

(null)
För Ralf var det lite jobbigt med värmen men eftersom P’s familj var med så kunde det turas om att hålla koll på lillkillen som spenderade mest tid på en filt i skuggan.

På lördagen var det dags för bröllop då P’s kusin gifte sig. Riktigt fin vigsel och en fantastisk dag även om vädret nu valde att visa upp sin värsta sida med spöregn och åska. Under skälva vigseln sken dock solen. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

P fyllde ju även år under lördagen. Min stora kärlek blev hela 32 år. Vibhar dock inte hunnit fira han ordentligt eftersom vi var borta men det får vi ta någon dag längre fram. (null)

På söndagen packade vi in vår lilla familj i bilen och begav oss till Gävle. Där var det spikat med besök på Furuvik. Vi hann med att kolla på alla djuren och när vi kom till tivolit så började regnet vräka ned. Lite blött klarar man av utan problem men när åskan började mullra och himlen  lystes upp av blixtrar så åkte vi mot ett hotell som vi  bokat för natten.

(null)

(null)

(null)


(null)

En härlig liten minitripp som nu är avklarad och även om det var otroligt mysigt så är det himla skönt att komma hem igen.

Väl hemma var det dags för Ralfs första läkarbesök. Han fick OK stämpel i rumpan och flörtade in sig genom att le åt BVC-sköterskan och läkaren. Han vägde nu in sig på 4920 gram och är 55 cm lång. Han är ungefär som Freja var vid 2 månader. Växer så det knakar helt enkelt.
Han har det lite knorrigt med magen under nätterna. Det blir mycket stånkande vilket innebär rätt lite sömn för mig. På morgonen så tar P över och jag får sova någon timme extra tack och lov. Det är tur man kan fokusera på att den här perioden med lite krånglig mage inte brukar hålla i sig allt för länge. Förhoppningsvis så sover han ännu bättre snart. (null)

Visa fler inlägg