Vecka 36 (35+2)

Det har hänt lite saker runt graviditeten under senaste tiden.
Har börjat få en del smärtsamma sammandragningar under kvällarna. Skulle tippa på att det kanske är lite förvärkar som smyger sig på.
I fredags så var det väldigt lugnt i magen jämfört med hur det brukar vara. När kvällen närmade sig så hade jag nojat i tillräckligt många timmar för att faktiskt ringa till förlossningen.
De tyckte att jag skulle komma in för att kika så allt var bra med Ralf.
Fick ligga med CTG i en halvtimme och hans hjärta pumpade på fint där inne under tiden.
(null)
Efteråt kom en läkare in som gjorde UL och även det visade att allt var fint men att Ralf låg med både armarna och benen nedåt mot utgången så att det eventuellt var därför jag kände honom sämre. Gjorde också VUL för att få information om att tappen var opåverkad så han kommer förmodligen bakas på där inne ett tag till.
Idag så var det uppföljning med ett TUL då de har det som rutin vid minskade fosterrörelser för att kolla så bebisen inte har sämre tillväxt.
Fick se en rörlig liten krabat som ligger perfekt på tillväxtkurvan. Han beräknas att väga 2500 gram för tillfället och kommer förmodligen vara normalstor vid födseln. Har mycket fostervatten och även om han fortfarande ligger som en krok med huvudet nu snett uppåt så har han plats för att vända.
Har han inte vänt sig till mitt besök hos BM på torsdag så ska läkarbesök bokas in under kommande vecka.
(null)