25 e juni Ralf

Jag hade börjat ställa mig in på att det skulle dröja innan vår kille skulle komma till världen.
Hade haft några nätter med förvärkar och slempropp som gått i omgångar.
Den 24e juni så var vi ute och promenerade lite och på kvällen umgicks jag med en vän som bor i Norge. Gick och lade mig tidigt eftersom jag kände mig rätt slut.

Den 25e juni strax före 4 på morgonen så går vattnet när jag kliver ur sängen. Eftersom Ralf ligger högt och rörligt har vi fått order om att åka in direkt vid vattenavgång så jag ringer syrran som ska vara med på förlossningen och mamma som ska vara med Freja.
När P ringer förlossningen så säger barnmorskan att vi kan gå och lägga oss igen och invänta värkar. Jag ringer upp och berättar vad vi fått order om och hon säger då att vi lan komma in.
Solen lyser härligt när vi parkerar på sjukhuset och vattnet rinner längs benen när vi promenerar från bilen trots att jag har en handduk som skydd.
(null)

Klockan 5 skrivs vi in på förlossningen. Vattnet är klart och Ralf är som väntat i högt och rörligt läge vilket gör att de vill att jag stannar kvar för att kunna övervakas.
6.30 får vi bege oss till BB eftersom jag ännu inte har regelbundna värkar. De vill ha mig liggande och att CTG ska göras efter toabesök så inget ska hamna i kläm. Här verkar det råda delade meningar för en BM som kommer in säger att nya råd är att man kan vara öppe och röra sig för att bebis ska fixera sig istället.
Klockan 8 har jag precis gjort CTG med regelbundna värkar. Första undersökningen görs och jag är öppen 4 cm. Nu har värkarna haft effekt och Ralf har sjunkit ned. Ska avvakta på att jag känner att värkarna blir mer smärtsamma och svåra att hantera.
9.30 ber jag om att få gå till förlossningen och skrivs då in där för att kunna börja andas lustgas. 
Ber ganska snabbt om att de ska öka på lustgasen som vrids upp till 50/50. Där kommer den att vara under hela förlossningen.
10.15 görs första undersökningen på förlossningen. Är öppen 9 cm.
10.45 är det 10 cm men Ralf ligger högt uppe. Barnmorskorna som är väl insatta i min tidigare förlossning har pushat mig till att hela tiden stå upp för att Ralf ska komma i läge snabbare än vad Freja gjorde. De säger att det är svårt för bebisarna att hänga med när man öppnas så snabbt och de inte varit fixerade från start.
Andas hela tiden lustgas och får till slut inta sittläge i sängen för att kunna hämta igen mig lite efter all smärta och 12.05 slår det över till krystvärkar. Känner detta tydligt och då är vi ensamma på rummet. P står och håller emot mina knän och jag känner att det är dags.
Skriker åt min syster att trycka på knappen och barnmorskorna är snabbt på rummet. 9 minuter senare klockan 12.15 så kommer han ut. Han läggs upp på mitt bröst och min syster får den stora äran att klippa navelsträngen.
50 cm
3512 g
Robert Ralf Garefelt Kåveland ❤️
(null)

Hade två helt underbara kvinnor med på förlossningen. En BM och en undersökterska. De var så tydliga med allt och det kändes verkligen som ett teamwork oss emellan med deras guidning.
Syrran fotade under hela tiden så jag kommer kunna göra en hel fotobok av förlossningen.
Ska visa er lite bilder senare, ska bli så roligt att kunna spara den jär upplevelsen.
Moderkakan kom ut efter att barnmorskan sytt en mindre bristning med 4 stygn.
Förlorade endast 150ml blod och kunde rätt snabbt hoppa in i duschen för att tvätta av mig och kissa.

(null)

(null)

(null)

(null)Efter 6 h ska en kontroll göras av barnläkare för att få åka hem. Vi missade ronderna som genomförs 8 och 15 så första natten fick vi spendera på patienthotellet.
Freja som var hemma och längtade massor fick komma till sjukhuset. Hela familjen fick sova tillsammans. Freja sov som en stock och Ralf hade en del vakna stunder så idag är man rätt trött och slut men nu är vi hemma för att landa med en tjej som är världens stoltaste storasyster och en liten kille som hittills mest bara sover och bajsar.
Han är så otroligt lik Freja när hon var nyfödd!
(null)

Visa fler inlägg