Nyfiken rullare

Denna vecka var det första förskoleveckan för Frejster som varit hemma sedan juni. Vi fick själva välja vilka tider som vi ville köra på och här i vår kommun är det 15h/vecka som gäller för de som är föräldralediga eller arbetslösa. Vi valde att köra på klassiska tis-tors 9-14. 
I tisdags så var hon så sjukt taggad men på onsdagen så var hon tveksam och funderade kring varför Ralf skulle vara ledig. Egentligen vill jag inte övertala henne att vara på förskolan men samtidigt så vill jag att hon ska ge det en chans för hon älskar det verkligen när hon är där. Idag så var hon riktigt pepp igen och nu ska hon ju vara ledig i fyra dagar innan det är dags för tre dagar med vännerna igen.
(null)

Hon känns så stor nu när hon är på den äldsta avdelningen och hon pratar om att hon ser fram emot att Ralf också ska börja på yngsta avdelningen. Kul att de iaf kommer få ett år tillsammans på förskolan innan hon börjar i skolans värld.
Freja har börjat simskola. Varje lördag på morgonen så är det alltså baddaren som gäller. Vi föräldrar kör varannan vecka där och det är så himla kul att se hur hon tar för sig och kämpar på för att lära sig.
(null)


För Ralfs del så händer det massor redan. Förra veckan så rullade han från mage till rygg för första gången. Han är en kille som inte vill missa så mycket av livet vilket visar sig genom att han inte sover så mycket på dagarna. Runt 2 h/ dag är väl ungefär vad han snittar men äntligen så sover han riktigt bra på nätterna (peppar, peppar).
Han kan bli galen av att ligga i vagnen för att han inte ser. Har börjat höja ryggstödet så han kan sitta och kika kortare stunder och då är han mer än nöjd. Vid måltiderna här hemma vill han verkligen inte ligga på något golv utan han vill sitta med så nu har matstolen blivit hans och Freja har stolt flyttat över till en vanlig stol. (null)

Kärleken mellan kidsen är fantastisk att se. Att höra Freja viska till Ralf att hon älskar honom och se hennes konstanta omtanke gör mig varm i hjärtat. Det verkar vara ömsesidigt också då man ser hur Ralfs leende blir stort när han hör sin storasysters röst.
(null)

(null)


Annars då?
Den här mamman var ute på lite party med kollegorna. Drack en halv flaska vin och hade himla skoj. Rödtjut och mögelost = efterlängtat. 
Freja sov hos sin mormor och Ralf myste med PK. Kvällen började tidigt så den avrundades redan vid tolv villet var helt lagomt.

(null)


Jo, vi hade ju hittat ett hus som vi förälskat oss i och som vi ett tag hade enda budet på. Vi började längta efter inflytt men nu i veckan kom det in en andra budgivare och efter att det budats en del fram och tillbaka så valde vi att sätta stopp.
Det kommer fler chanser och vi bor ju faktiskt riktigt bra under tiden som vi letar efter vårt drömhus. Till veckan så är det två visningar som väntar vilket är riktigt roligt. (null)

Måste få avsluta med att berätta att jag och syrran äntligen hittat vårt egna svampställe! Efter att ha letat och letat utan några större framgångar så blev det äntligen vår tur. Väl värt att nämna tycker jag. (null)


Visa fler inlägg